2012. január 29., vasárnap

őslény, fosszília DINO FOG,80 mill.éves Mososaurus - Jelenlegi ára: 15 900 Ft .

HATALMAS, TENYÉRNYI (kb 20-25 cm) Eredeti DINOSZAURUSZ fog, egykori tengeri üledékből, Moszaszaurusz, teljesen ép, dekoratív, alapkőzeten!!
GARANCIA:
a siófoki Ásványmúzeum által megvizsgált lelet!
saját gyűjtés, 2012-ből, Marokkóból!
Neve: Mososaurus (Mosasaurus-nak is hívják, mindkettő ugyanaz a faj. )
Élt: 96-66 milllió évvel ezelőtt
Leírás:
Az 1700-as évek közepén holland régészek és geológusok figyelemre méltó felfedezést közöltek: egy addig nem ismert ragadozó koponyáját mosta partra a víz, Hollandia legészakibb részén. Mivel kiderült, hogy az ősi időkben az egyik legkedveltebb helye a mai Maastricht városa felett volt, innen kapta nevét is, mely angolul így hangzik: lizard of the Maas vagy Mous - így a nemzetközi hivatalos neve ma is Mosasaur(us) vagy Mososaur(us), tehát Moszoszaurusz/Moszaszaurusz.
Hosszas analízis után megállapították, hogy egy minimum 66 millió éves állatról van szó. Ma már tudjuk, hogy maga az ősállat beazonosítható távlatban, kb. 66-80 millió évvel ezelőtt élt, az akkori mocsarak, tengerek, folyamok, óceánok egyik nagy ragadozói közé sorolhatjuk.
A képgaranciát természetesen vállalom, az arányok, ugynacsak a képen láthatóak (5 forintos érméhez viszonyítható). Származási helye: Marokkó - Khouribga, ami a Világ egyik legnagyobb fosszília-, azaz őslénylelőhelye.
FONTOS:
Ép példányról van szó.
Az állat fogsorában a fogak így (link) helyezkedtek el:


Jelenlegi ára: 15 900 Ft

Az aukció vége: 2012-01-28 02:43
. őslény, fosszília DINO FOG,80 mill.éves Mososaurus - Jelenlegi ára: 15 900 Ft

Fontos